Inspiració per a 80 districtes d’innovació d’arreu del món i vàries coses més de 22@

Fotografia de Xavier Cervera

Dijous vaig tenir el plaer de participar al 22afterwork  de 22@Network, entrevistat per Erik Brieva. Vaig gaudir molt de la vetllada. No només de la conversa i de la companyia de gent emprenedora d’aquella zona de la ciutat. També per què vaig aprendre algunes coses que no sabia. Us les explico.

Sabíeu que l’Erik Brieva ha estat recentment seleccionat per la revista americana The Technology Headlines com un dels “50 Most-Admired CEOs in tech”? Us deixo el link a la notícia. Erik… Felicitats! Ets un crack noi!

Segurament sabeu que l’Erik és el CEO de Strands. Aquesta empresa és una spinoff de la “meva època”. Es va fundar el 2004 com a empresa derivada de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) del CSIC. Inicialment es va dedicar al sector de la música. Era el moment en que Apple creava el iTunes i iniciava la revolució musical a Internet. Strands va desenvolupar MusicStrands, que ja oferia recomanacions personalitzades, basades en tècniques d’intel·ligència artificial. El producte va ser molt be acollit. Apple li va acabar comprant 32 patents corresponents a aquestes primeres solucions de Strands. Els fundadors havien creat abans ISOCO, la primera spinoff del CSIC, l’any 1999. L’Erik va ser un d’aquells fundadors d’ISOCO. Després de l’acord amb Apple, l’empresa es va reorientar cap el sector financer. Avui és una FinTech que desenvolupa solucions per a bancs i minoristes que venen per Internet per augmentar l’engagement dels clients i generar nous ingressos a través de canals digitals. Té seus al 22@ de Barcelona i també a Buenos Aires, Miami, Singapore i San Francisco. Té més de 300 corporacions com a clients y les seves solucions són utilitzades per 70 milions d’usuaris del món de les finances i gestionen també 900 milions de recomanacions de productes cada mes per a clients del sector del retail.

L’Erik és també fundador i President de BCombinator, un coworking de 1.000 m2 ubicat en el mateix 22@ i inaugurat l’any 2018. És on vàrem fer el 22afterwork. 

En el mateix acte en Xavier Monzó, president de l’Associació 22@Network ens va explicar una cosa molt interessant.

Fotografia d’Àlex Garcia

Ens va informar que la ciutat de Dublín vol promoure un districte d’innovació.  S’anomenarà Grand Canal Innovation District. Ens deia en Xavier que l’any passat, el mes de juliol, publicaven un Manifesto que tenia per objectiu definir la visió del projecte. En concret, diuen que “This document outlines our vision and serves as a call to action for industry; higher education and government to collaborate on a new and critically important engine of growth for Ireland”.

En Xavier ens va voler presentar un paràgraf d’aquell Manifesto. En concret, el que diu:

Silicon Valley is in many ways the precursor to the innovation district concept, but Barcelona’s @22, established in the early 2000’s, is seen as the inspiration for more than 80 others around the world: from Kendall Square in Boston in the mid 2000’s to more recent districts in London, New York, Singapore, Philadelphia, Pittsburgh, Rotterdam and Eindhoven.

Francament… això impacta! Sabíem que el 22@ era un exemple mundial, que ha situat la ciutat de Barcelona als nivells de prestigi tecnològic que avui ocupa. Però…. saber que el 22@ ha inspirat més de 80 projectes d’arreu del món…. això impacta. Fa pocs dies VIA EMPRESA en feia referència. Llegiu-ho. Val la pena. Ens hem de sentir orgullosos d’aquest barri tecnològic i de l’enorme activitat que concentra!

Felicitats Xavier, Erik i tots els que hi treballeu i l’impulseu!

2 Replies to “Inspiració per a 80 districtes d’innovació d’arreu del món i vàries coses més de 22@”

  1. Pere, tú si qué eres un crack! Necesitamos más dirigentes como tú que trabajan cada día para mejorar y atender las verdaderas necesidades de los ciudadanos, los emprendedores y las empresas. Gracias por haber venido al 22@Afterwork en Bcombinator. Tu ponencia ha estado genial!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.