Deep Tech a Barcelona

Avui s’ha presentat una iniciativa molt molt engrescadora. Es tracta de l’Aliança entre Barcelona Activa i 5 universitats de la gran Barcelona, l’anomenada DEEP TECH NODE. Podeu veure aquí com ha anat l’acte. Les universitats de l’aliança són aquestes:

  • Universitat de Barcelona
  • Universitat Politècnica de Catalunya
  • Universitat Autònoma de Barcelona
  • Universitat Pompeu Fabra
  • Universitat Oberta de Catalunya

L’acte presencial ha comptat amb la participació dels 5 Rectors, cosa que mostra el nivell de compromís d’aquestes cinc institucions acadèmiques envers aquest acord amb l’Ajuntament de Barcelona. Com explica la nota de premsa que ha publicat l’Ajuntament, Barcelona Deep Tech Node és una iniciativa de ciutat que té l’objectiu d’accelerar l’accés al mercat de les denominades start-ups deep tech, aquelles que sorgeixen d’un descobriment científic o d’una innovació tecnològica disruptiva. Són empreses científiques i tecnològiques amb uns requeriments especials, atès que requereixen més temps i inversions més elevades per poder comercialitzar els seus productes. La presentació d’avui seguirà el proper dimarts 9 de novembre amb una jornada sencera dedicada a la Deep Tech, en el marc del BIZ Barcelona.

En aquesta jornada del 9 de novembre es farà lliurament del PREMI BARCELONA DEEP TECH NODE, una competició per identificar l’start-up deep tech amb més potencial de creixement de l’ecosistema. S’ha organitzat des del Node conjuntament amb Hellow Tomorrow

El premi consisteix en:

  • Una entrada per accedir a Hello Tomorrow Global Summit 2021, a París.
  • Una entrada per accedir a Hello Tomorrow Investor Day 2021, a París
  • Accés al programa Startup Catalyst, amb serveis de consultoria per millorar el deck i connexions online personalitzades entre l’start-up i la xarxa d’inversors i corporacions d’Hello Tomorrow.
  • Un tiquet d’avió (anada i tornada) a París, per assistir a Hello Tomorrow Global Summit 2021.

 

En tant que persona que desitja la millora del país i de l’ecosistema, estic francament feliç i esperançat. Ens cal positivisme, optimisme i lideratge. I tot això, en l’acte d’avui s’ha notat. Aquest projecte supura aquests valors, tan necessaris en aquests moments. I ho fa des de la Ciència i la Tecnologia. Què bé! No tot va malament 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.