Publicacions de l’Observatori de la Indústria

Dins de la Direcció General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, l’Observatori de la Indústria s’encarrega (a més de participar en l’elaboració del Pacte Nacional per a la Indústria i de fer-ne el seu seguiment) d’elaborar informes i estudis d’economia industrial. Ho fa de manera directa, a través del seu propi personal, o bé encarregant-los a experts externs, usualment acadèmics o empreses consultores.

Aquí teniu tota la col·lecció que hi ha publicada fins aquests moments.

Imagen de Kev en Pixabay

Els estudis que actualment l’Observatori de la Indústria té en procés final d’elaboració i que es publicaran i presentaran ben properament són els següents:

  1. Retrofit: una alternativa industrial, un estudi pretén analitzar si a Catalunya hi ha un espai econòmic orientat a la reconversió de vehicles de combustió en vehicles de baixes o zero emissions.
  2. La cadena de valor del vehicle elèctric a Catalunya.
  3. La cadena de valor del vehicle autònom i connectat a Catalunya.

Aquests tres informes (que corresponen als números 24, 25 i 26 de l’Observatori de la Indústria) han estat promoguts per l’Oficina Òptima de la Generalitat. Estan a punt de presentar-se i publicar-se. Els altres 3 estudis de l’Observatori iniciats també l’any 2023 i que finalitzen en breu són aquests (números 27, 28 i 29 de l’Observatori):

  1. Optimització del factor de càrrega dels vehicles, que focalitza en el retorn en buit de les flotes de transport.
  2. La circularitat de les energies renovables a Catalunya.
  3. Anàlisi de viabilitat de la indústria de recuperació de materials de bateries i dispositius elèctrics i electrònics a Catalunya.

Pel que fa a 2024, s’acaben d’iniciar els següents:

  1. Casos d’èxit i recomanacions per a la millora de la gestió de l’aigua en el sector industrial a Catalunya.
  2. Estratègia de promoció de la industrialització de la biotecnologia i les ciències de la vida.
  3. Els departaments de R+D en el teixit industrial català, en col·laboració amb Acció.

Tots aquests estudis permeten aprofundir en determinats temes que es perceben com a rellevants per a la nostra indústria. I, sobre aquest coneixement, el govern podrà definir les seves polítiques industrials de manera més acurada.

Si voleu tenir més informació sobre aquests estudis o altres iniciatives de política industrial a Catalunya, escriviu un correu a pactenacionalindustria@gencat.cat, sol·licitant rebre la newsletter de l’Observatori de la Indústria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.